nieuws

Celstraf van vijf jaar geëist na vondst harddrugs in vliegtuig op vliegveld Teuge

Politie en drugs (stock)
Politie en drugs (stock) © iStock / Bewerking RTV Oost
Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van vijf jaar geëist tegen een 31-jarige en een 32-jarige man, beiden afkomstig uit Duitsland. Zij worden volgens de officier van justitie verdacht van het smokkelen van een grote partij harddrugs, die werd onderschept op het vliegveld van Teuge.
De Duitsers werden begin 2017 aangehouden op vliegveld Teuge, nadat ze geland waren met een vliegtuig met daarin twee koffers gevuld met zestig kilo heroïne.

Teruggekeerd

De verdachten vertrokken met hun vliegtuig op 20 januari 2017 met de drugs vanaf vliegveld Teuge. Via het Duitse Dinslaken vloog het duo vervolgens naar Engeland. De grenspolitie van Engeland koos het vliegtuig uit voor controle. Vlak voor de eindbestemming besloot het tweetal om terug te keren. In Teuge werd het toestel opgewacht en vervolgens alsnog gecontroleerd, waarna de drugs worden ontdekt.
De mannen verklaarden dat zij een slecht gevoel hadden bij het vervoer van de koffers en dat dat de reden is dat ze zijn teruggevlogen. Volgens de verkeersleiding in Engeland zouden de mannen hebben gemeld dat er sprake was van een technisch probleem en dat ze daarom terug naar Nederland gingen. Van een technisch mankement bleek echter geen sprake.

Koffers met onbekende inhoud

De verdachten gaven meerdere keren aan dat ze niet wisten dat er heroïne in de koffers zat. Deze zouden zij de avond voor de vlucht hebben gekregen van een onbekend persoon. Volgens de mannen was hen verteld dat er bedrijfsdocumenten in de koffers zaten. De verdachten zeggen niet te weten wie de man is die hen de koffers gaf.
De officier van justitie stelt dat beide verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan het gezamenlijk en opzettelijk buiten het grondgebied van Nederland brengen van zestig kilo heroïne. Hij acht daarom een gevangenisstraf van vijf jaar op zijn plaats.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.