nieuws

Overijsselse avondvierdaagsen gaan ondanks verwacht noodweer door

Noodweer? Avondvierdaagse in Kampen en Hengelo gaat gewoon door
Noodweer? Avondvierdaagse in Kampen en Hengelo gaat gewoon door © RTV Oost / Rogier van den Berg
Ondanks de verwachte onweersbuien en windstoten, gaan op de meeste plekken in onze provincie de avondvierdaagsen vanavond door. Alleen in Sint Jansklooster vervalt de route van tien kilometer. Organisaties adviseren wandelaars wel op tijd van start te gaan.
De organisatie van de vierdaagse in Kampen heeft op basis van actuele weersvoorspellingen besloten de wandelvierdaagse niet af te gelasten. Ook worden er tot dusver geen andere maatregelen genomen. 
Deelnemers kunnen een route lopen van vijf of tien kilometer. De organisatie schrijft op haar Facebook-pagina dat de route van tien kilometer nog wel kan worden ingekort, mocht daar aanleiding voor zijn.

Roet in het eten

Het weer gooit wel roet in het eten voor wandelaars die de route van tien kilometer in Sint Jansklooster wilde lopen. De organisatie heeft vanwege het weer besloten dat die route vanavond vervalt. Deelnemers die vijf kilometer wilde lopen, starten vanavond om half zeven. 
Ook in Hengelo zijn er maatregelen genomen vanwege het verwachte weer. Daar kunnen wandelaars maximaal om half zeven starten in plaats van zeven uur. 

Wel door

Wandelaars in Nieuwleusen kunnen wel gewoon de tweede dag van de vierdaagse lopen. De organisatie schrijft op haar Facebook dat volgens de weersvoorspellingen de buien pas om tien uur vanavond daar zijn en de meeste wandelaars voor half negen de finish hebben bereikt. 
De organisatie adviseert deelnemers wel om na afloop gelijk naar huis te gaan. Ook in Holten adviseert de organisatie wandelaars vroeg te beginnen met de route, zodat iedereen om negen uur vanavond binnen is. De avondvierdaagse gaat ook daar zonder extra maatregelen door. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.