nieuws

Tot eind van de middag geen treinen tussen Deventer en Apeldoorn door boom op spoor bij Twello

Tussen Deventer en Apeldoorn rijden tot zeker half zes geen treinen door een defecte bovenleiding. Gisteravond is een boom vlakbij station Twello, in Gelderland, op het spoor gewaaid. Hierdoor is de bovenleiding beschadigd geraakt. Treinreizigers tussen Deventer en Apeldoorn moeten met de bus.
De boom viel om half twaalf gisteravond op het spoor. Vanuit Deventer reed er nog een trein richting Apeldoorn, maar die kon op tijd stoppen. De ongeveer vijftig reizigers zaten ongeveer twee uur vast in de trein. Rond half twee werden ze door de brandweer en ProRail uit de trein gehaald.
Deze trein moest eigenlijk door naar Schiphol. Of hierdoor reizigers hun vlucht niet hebben gehaald, is niet duidelijk.
Kijk hier naar reacties van reizigers uit de trein
Reactie van reizigers uit de gestrande trein bij Twello

Schade

De boom is over de hele breedte van het dubbele spoor gevallen en heeft de bovenleiding flink beschadigd. Ook het systeem waar de bovenleidingen aan hangen, heeft schade opgelopen. Om de boom veilig weg te halen heeft een bosbouwer, samen met de brandweer, de boom in stukken gezaagd. Vervolgens kon ProRail beginnen met de herstelwerkzaamheden.
Tekst gaat verder onder de video
Deventer - Rijssen
Eerder gisteravond reden er ook geen treinen tussen Deventer en Rijssen. Daar lag een plaat op het spoor. Samen met de brandweer heeft een tractor de plaat van het spoor getrokken.
De plaat waaide van het dak van een stal net buiten Deventer. De boerderij is door de rondslingerende platen ook zwaar beschadigd geraakt. Ook zat er asbest in de platen.
Platen waaien van dak bij Deventer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.