nieuws

Terror-buizerd opent de aanval op trimmers in buitengebied Saasveld

Een agressieve buizerd houdt momenteel de gemoederen in Saasveld volop bezig
Een agressieve buizerd houdt momenteel de gemoederen in Saasveld volop bezig © Getty Images
Nadat hij een waarschuwingsbericht op Facebook had geplaatst, kreeg hij tal van reacties. De 31-jarige inwoner van Saasveld blijkt bepaald niet de enige die te grazen is genomen door de 'terror-buizerd', die momenteel het buitengebied rond het kerkdorp onveilig maakt.
Nadat de Saasveldenaar dinsdagavond zijn sportschoenen had aangetrokken voor een rondje door de natuur werd hij bij de Saterslostraat, ter hoogte van Diphoorn, op de korrel genomen.

Kwinkslag
Met een olijke kwinkslag plaatste hij later 's avonds een bericht om collega-joggers te waarschuwen. "Nou is mij zien hardlopen nogal een schrik voor dat zielige beestje, maar de schrammen op mijn hoofd en bijbehorende spuit zou ik iedereen willen besparen."

De buizerd maakte eerst een schijnaanval. "Hij kwam eerst laag overvliegen", blikt hij terug. "Waarna hij een tweede keer terugkwam en me met zijn poten raakte. Ik ben verder gerend. Als je zijn territorium maar uit bent, is er niets meer aan de hand."

Vervelende spuit

De Saasveldenaar kwam er af met lichte verwondingen. "Ach, zoveel stelt het ook weer niet voor. Ik heb een paar schrammen opgelopen." Al moest hij naderhand nog wel een vervelende tetanusspuit halen om erger te voorkomen.
Wel plaatste hij een bericht op Facebook. "Zelf wil ik er verder niet mee in de publiciteit, maar ik wilde vooral plaatsgenoten erop attenderen dat dat beest hier rondvliegt."

Meerdere slachtoffers

Het bericht stond echter nog maar net online of hij kreeg reacties van meerdere hardlopers, die eveneens door de buizerd waren aangevallen. Een van hen reageert dat vermoedelijk dezelfde buizerd haar vorig jaar op dezelfde locatie zelfs tot twee keer toe aanviel. Sindsdien mijdt ze de plek. "Ik ben er nooit meer langs gelopen."
Ze heeft er nog wel bij de gemeente op aangedrongen om waarschuwingsborden te plaatsen voor de agressieve roofvogel, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.
Het komt vaker voor dat buizerds hardlopers aanvallen. Meestal gebeurt dat in het broedseizoen of omdat de roofvogels simpelweg hun territorium willen beschermen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.