nieuws

Overijsselse kunstsamenwerking na vijf jaar nog altijd 'heel fijn'

Deel van de flyer: schilderij van Kees Verwey
Deel van de flyer: schilderij van Kees Verwey © Kunsthal Hof 88
Van 16 juni tot 25 augustus is Museum de Fundatie voor de vijfde keer te gast bij Kunsthal Hof 88. De expositieruimte in Almelo heeft dan kunstwerken in bruikleen van het Zwolse museum. Een samenwerking die volgens Hanny Niessen, artistiek coördinator van Kunsthal Hof 88, erg goed bevalt. 
Ruim vijf jaar geleden probeerde Niessen contact op te nemen met Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie. "Uiteindelijk is dat gelukt en hebben we hem uitgenodigd om te komen kijken", vertelt Niessen.
Keuning was direct enthousiast en sindsdien is er al vijf jaar lang een succesvolle samenwerking. "Het is voor beide partijen heel gunstig. Wij hebben geschikte ruimtes en de Fundatie heeft niet altijd plek voor alle aangekochte kunstwerken."

Selectie

Samen met een museoloog van de Fundatie wordt de tentoonstelling samengesteld. "Die samenspraak is heel prettig." Maar niet alle werken zijn per definitie geschikt voor de kunsthal. "Voor sommige kunstwerken is een bepaald klimaat nodig. Werken uit bijvoorbeeld de 18e eeuw zijn voor onze ruimtes niet geschikt."

Lustrum

Hoewel er geen extra aandacht wordt besteed aan deze lustrumeditie, is Niessen erg enthousiast over de tentoonstelling van 2019. "Het wordt heel bijzonder. Het zijn kunstwerken die je niet altijd ziet." Zo zijn er onder andere werken te zien van de Haarlemse schilder Kees Verwey en Middelburgse kunstenaar Janpeter Muilwijk.
Er wordt niet alleen geleend werk van de Fundatie tentoongesteld, de kunsthal heeft zelf ook ruimtes ingericht met schilderijen van Jasper van Deutekom. Op 16 juni wordt de tentoonstelling om 15.00 uur geopend door Alexander Pechtold. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.