nieuws

Gemeente komt in actie tegen Saasveldse 'terror-buizerd': waarschuwingsbord is besteld

De gemeente Dinkelland gaat op korte termijn een waarschuwingsbord plaatsen tegen de buizerd, die momenteel het buitengebied van Saasveld terroriseert. De afgelopen tijd blijkt een vijftal hardlopers door de agressieve roofvogel te grazen zijn genomen.
De maatregel volgt op een artikel op de website van RTV Oost eerder vandaag dat een 31-jarige jogger door de buizerd was aangevallen. De roofvogel heeft intussen landelijke bekendheid verworven.

Meerdere slachtoffers

Nadat de sportieve Saasveldenaar een waarschuwingsbericht op Facebook plaatste, kreeg hij meteen bijval van een aantal mede-joggers. Ook zij waren door de 'terror-buizerd' belaagd. Eén van hen beklaagde zich erover dat ze vorig jaar bij de gemeente Dinkelland had aangedrongen op een waarschuwingsbord, maar dat hier geen gehoor aan was gegeven.

Meerdere incidenten

Volgens een gemeentewoordvoerster was echter niet bekend dat zich rond de roofvogel meerdere incidenten hadden voorgedaan. "Op basis van één melding wil je natuurlijk niet meteen hele natuurgebieden vol zetten met borden, maar nu blijkt dus dat er meerdere meldingen zijn."

Maatregelen

Wethouder Ben Blokhuis heeft daarop meteen maatregelen aangekondigd: op korte termijn zal er een waarschuwingsbord worden geplaatst.
Vooralsnog gaat het om één bord, aldus de zegsvrouw. "We hebben ons licht opgestoken bij een expert en die wist te vertellen dat buizerds ieder jaar een vaste broedplaats hebben en dan inderdaad behoorlijk agressief kunnen reageren. De bestelling voor het bord is intussen de deur uit. Zodra het binnen is, zal het worden geplaatst."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.