nieuws

Lange rij voor eerste try-out Twents theaterstuk Hanna van Hendrik

Lange rij voor try-out Hanna van Hendrik
Lange rij voor try-out Hanna van Hendrik © RTV Oost
Het Twentse theaterspektakel Hanna van Hendrik wordt vandaag op Vliegveld Twenthe voor het eerst uitgevoerd en dat is te merken. Een uur voor aanvang van de eerste try-out staat er een rij van honderden mensen voor de ingang van Hangar 11.
Hanna van Hendrik is een uniek theaterspektakel uitgevoerd door acht acteurs, dertig figuranten, vijf muzikanten, een koor, tien ballerina’s, een motorclub en zes koeien, verdeeld over drie toneelbeelden waar het publiek naartoe loopt.
De bekende film- en toneelactrice Johanna ter Steege is het brein en initiatiefneemster van het stuk. De Notterse speelde al jaren met het idee iets in en met haar eigen geboortegrond, de mensen, de Twentse taal en hun eigenheid te doen. Na jaren van voorbereiding en de zoektocht naar fondsen en financiering, gaat het nu dan eindelijk gebeuren. 
Ter Steege speelt zelf de rol van Hanna, een vrouw met een boerenbedrijf dat al generaties in de familie zit. Het publiek wordt meegenomen naar de jaren zeventig en in drie periodes wordt het tumultueuze leven en het gevecht van boerin Hanna verteld. Huub Stapel speelt de rol van Hendrik.
Hanna van Hendrik is tot en met 21 juli te zien op Vliegbasis Twenthe in Enschede. Voor de voorstelling wordt Hangar 11 van vliegbasis Twenthe omgetoverd tot een boerenerf met stallen en koeien, trekkers, waslijnen, een motorbaan en een voltallige popband. Zaterdag gaat het stuk in première.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.