'Niet vijf maar zes gedeputeerden in nieuw provinciebestuur Overijssel'

Het nieuwe provinciebestuur van Overijssel bestaat niet uit vijf, maar uit zes gedeputeerden. Bronnen bevestigen dat aan RTV Oost. CDA levert als grootste partij twee gedeputeerden en ook SGP levert een bestuurder. Namens het CDA wordt Roy de Witte uit Tubbergen de tweede gedeputeerde. Gert Harm ten Bolscher, de tweede man van de SGP in Provinciale Staten, wordt ook gedeputeerde.

Daarnaast blijven Eddy van Hijum (CDA), Monique van Haaf (VVD) en ook Bert Boerman (ChristenUnie) zitten als gedeputeerde. Boerman leek eerder ook namens de SGP gedeputeerde te worden, maar die partij krijgt nu dus een eigen bestuurder. Hester Maij die de afgelopen acht jaar gedeputeerde was voor CDA, stopt. 

Tijs de Bree neemt namens de PvdA zitting in het nieuwe provinciebestuur. Zijn naam werd al nadrukkelijk genoemd toen half april de coalitie nog leek te gaan bestaan uit CDA, VVD, Forum voor Democratie, ChristenUnie en PvdA. Die laatste partij trok toen de stekker uit de onderhandelingen na kritiek vanuit de achterban op de samenwerking met Forum. 

Portefeuilleverdeling

Over de verdeling van de portefeuilles is nog niets bekend, maar het ligt voor de hand dat de gedeputeerden die de afgelopen vier jaar Overijssel al bestuurden in ieder geval een deel van hun taken houden. 

Dat zou betekenen dat Eddy van Hijum zich waarschijnlijk bezig blijft houden met onder meer economie en financiën, Monique van Haaf ruimtelijke ontwikkeling in haar portefeuille houdt en Bert Boerman onder meer mobiliteit houdt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Provincie Overijssel Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: