nieuws

Bewoners Beerzerveld bieden handtekeningen aan tegen megastal

Bewoners bieden handtekeningen aan tegen komst megastal
Bewoners bieden handtekeningen aan tegen komst megastal © RTV Oost
Omwonenden uit Beerzerveld hebben in totaal bijna 550 handtekeningen verzameld tegen de komst van een grote varkensstal. Veehouder Schuttert wil zijn bedrijf flink gaan uitbreiden, daarbij moet de nieuwe stal plek bieden aan zo'n veertienduizend varkens. Omwonenden zijn daar op tegen, omdat ze onder meer stank- en milieuoverlast verwachten. Vanavond boden de omwonenden de handtekeningen aan tijdens de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Ommen.
Jeanet Drenthen kijkt uit over de weilanden van Beerzerveld. Door haar keukenraam zijn twee weilanden gescheiden door een sloot. Daarachter zit een boerenbedrijf. Mocht de megastal er komen, dan is ze al haar uitzicht kwijt. De schuren staan dan praktisch in haar achtertuin. 

Natura-2000 gebied

"Daar ben ik natuurlijk niet blij mee", zegt ze met gevoel voor understatement. "Daarnaast maken we ons ook zorgen over de luchtkwaliteit. En de natuurlijk heeft er onder te lijden, vlak hier achter zit een Natura-2000 gebied." 
Verslaggever Marcus Siebes

Reuring veroorzaken

Samen met de buurt verzamelde Jeanet zo'n 550 handtekeningen. Daarmee hoopt ze de gemeenteraad op andere gedachten te brengen. "De raad heeft al een principe-akkoord gesloten met de veehouder, maar we proberen toch wat los te weken. Reuring te veroorzaken." 

Informatievoorziening

Ook heeft Drenthen kritiek op de manier waarop de gemeente de omwonenden informeert. "Voor ons gevoel worden er over ons hoofd dingen besloten en krijgen we niks mee van alles. Dat moet anders, vinden wij."  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.