nieuws

Gerard Marsman van directeur CBV naar leercoach trainersopleiding KNVB

Marsman (links) naast Leo Beenhakker
Marsman (links) naast Leo Beenhakker © Orange Pictures
Gerard Marsman (67) uit Raalte is begonnen aan zijn nieuwe rol in de trainerswereld van het betaalde voetbal. De voormalig trainer van onder meer Heracles Almelo gaat na zijn avontuur bij de Coaches Betaald Voetbal (CBV) nu aan de slag bij de KNVB. 
Marsman zwaaide onlangs af als directeur van de vakvereniging CBV, waar hij jarenlang de belangen behartigde van de Nederlandse oefenmeesters. Ook nu zal hij bij de KNVB weer in de ondersteunde rol kruipen. "Maar dit is voor ongeveer een dag in de week. Ik ben een soort leercoach van de deelnemers aan de trainersopleiding UEFA Pro", begint Marsman.

Vier leercoaches

Samen met Dwight Lodeweges, Sef Vergoossen en Hans Westerhof ondersteunt Marsman onder meer de docenten Gert Aandewiel en Dennis Demmers. "Je moet het dan ook niet groter maken dan het is, maar het is erg leuk om te sparren en te sturen bij trainers die bezig zijn met de opleiding", zegt hij. Op de opleiding zitten dit jaar ook Jessica Torny uit Vriezenveen en Dennis van der Ree, de nieuwe assistent-trainer van FC Twente.

GA Eagles en De Graafschap

Gerard Marsman, vader van doelman Nick Marsman, was naast coach van Heracles ook onder meer werkzaam als technisch directeur van Go Ahead Eagles en De Graafschap.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.