nieuws

Spanning voor de première: theaterspektakel Hanna van Hendrik gaat bijna van start

Het Twentse theaterspektakel Hanna van Hendrik gaat zaterdag in première. Deze dagen staan in het teken van de try-outs. De allerlaatste puntjes worden, nu het nog kan, op de i gezet. 
"Nou, ik heb wel een beetje spanning", geeft Johanna ter Steege lachend toe. De actrice, opgegroeid in Notter, bedacht het toneelstuk en speelt de hoofdrol. Na maandenlange voorbereidingen gaat het zaterdag écht beginnen. Daarna wordt het stuk nog ruim dertig keer opgevoerd.
De eerste try-out, afgelopen woensdag, was in ieder geval een groot succes volgens Huub Stapel, die Hendrik speelt. "Ik zag volwassen kerels die hard begonnen te huilen, dus volgens mij hebben we wel iets goed gedaan."

Herkenbaarheid

Ook het publiek is, nog voordat het stuk begint, erg enthousiast. Mensen komen met verschillende redenen op de voorstelling af. "Dit spreekt me aan omdat ik zelf ook een beetje boer ben", zegt een bezoeker uit Glanerbrug.
Een andere bezoeker uit Vriezenveen ziet de voorstelling als een leuk uitje: "Mijn zwager en schoonzus zijn allebei 60 jaar geworden en dit hebben we aangeboden als verjaardagscadeau."
Radioreportage tweede try-out Hanna van Hendrik
"Normaal houd ik niet zo van massaproducties", zegt een bezoekster die met de fiets naar Hangar 11 op Vliegveld Twente is gekomen. "Maar nu werd mijn nieuwsgierigheid wel getriggerd."
Volgens Ter Steege is vooral de herkenbaarheid van het Twentse theaterstuk een belangrijke factor voor het publiek. "Mensen zien hun eigen verhalen", vertelt de actrice. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.