nieuws

Leerling Pius X Almelo maakt tijdens gymmen val van drie meter

Archieffoto traumaheli
Archieffoto traumaheli © Dennis Bakker
Een leerling van Pius X in Almelo heeft tijdens de gymles een val van drie meter gemaakt. Het slachtoffer moest per traumahelikopter worden afgevoerd, maar maakt het intussen weer goed.
Het incident deed zich donderdag voor tijdens de gymlessen in de locatie aan de Van Renneslaan. De jongen was in een klimwand geklommen, waarna hij door onbekende oorzaak naar beneden viel. 

Traumaheli

Nadat aanvankelijk de ambulance was gealarmeerd, bleek de situatie dusdanig ernstig dat de traumaheli werd ingeschakeld. Het slachtoffer werd vervolgens overgevlogen naar Enschede. "Toen de traumaheli de lucht inging, vreesde ik toch wel met grote grote vreze", aldus directeur Pieter van Schilt. "Maar gelukkig kwam daarna al vrij snel het bericht dat de leerling niet naar Nijmegen hoefde, zoals aanvankelijk de bedoeling was."

Videoboodschap van slachtoffer

Het slachtoffer maakte vrijdagochtend weer een goede indruk. "Ik ontving zojuist een videoboodschap. Hij kan intussen alles weer bewegen. Ik slaakte toch wel een zucht van verlichting toen ik dat zag." Met het oog op de privacy wil de directeur slechts kwijt dat het slachtoffer een zware hersenschudding heeft opgelopen.

Klimtoestellen onderzocht

Na het ongeluk zijn meteen alle klimtoestellen buiten gebruik gesteld en onderzocht. Door zowel de leverancier van de toestellen als de Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie. Nadat daarbij geen mankementen aan het licht zijn gekomen, zijn de gymtoestellen weer vrijgegeven. Wel volgt er volgens directeur Van Schilt nog nader onderzoek. "We willen uiteraard weten hoe dit heeft kunnen gebeuren."
Volgens de directeur waren de bewuste klimtoestellen twee maanden geleden nog geïnspecteerd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.