Comeback legendarische discotheek Danspaleis Haaksbergen uitgesteld tot na zomer

Het uitgaanspubliek in Haaksbergen en wijde omgeving kijkt er reikhalzend naar uit: de heropening van het legendarische Danspaleis, een van de bekendere discotheken in Twente en de aangrenzende Achterhoek. Aanvankelijk stond de comeback voor dit voorjaar gepland, maar het geduld van de liefhebbers wordt nader op de proef gesteld. Het wordt pas dit najaar dat de deuren weer open zullen zwaaien. Dat meldt mede-uitbater Bernard ‘t Jong, die alvast een exclusief inkijkje biedt wat het publiek straks te wachten staat.

De reden voor het uitstel is tweeërlei aldus 't Jong: het is niet alleen wachten op de benodigde vergunningen, maar ook blijkt de opknapbeurt meer voeten in aarde te hebben dan aanvankelijk verwacht. "Dat gebouw heeft 12 jaar leeg gestaan en al die tijd was er nul onderhoud..."

Willen sfeer van weleer laten herleven
Bernard 't Jong, mede-uitbater Danspaleis Haaksbergen

Het Danspaleis was met name in de tachtiger en negentiger jaren een populair uitgaanscentrum, waar het publiek van heinde en verre op af kwam. Gelegen op de grens van Twente met de Achterhoek. Onder namen als Silver Shadow, Palladium en Danspaleis. Tot in 2008 het doek viel, nadat de uitgaansgelegenheid kort daarvoor nog een kosten verslindende renovatie had ondergaan.

Over zomer heen getild

Maar eind vorig jaar meldden zich Bernard 't Jong en Ruben Jansen als nieuwe uitbaters. Aanvankelijk zou het grote openingsfeest al in februari plaatsvinden, maar al snel werd dit doorgeschoven naar april of mei. Maar nu wordt die opening over de zomer heen getild. 

"De zomer is met het oog op al die tentfeesten in de regio sowieso geen geschikt moment", aldus Bernard 't Jong. "Maar na de zomer willen we dan zo snel mogelijk van start. We mikken op september."

Vergunningen
Tot die tijd valt er nog veel te doen. Het opknappen van het interieur. Maar ook het binnenslepen van de benodigde vergunningen. "Onder meer een horeca en omgevingsvergunning." Die vergunningen werden dit voorjaar aangevraagd. "Wat later dan gepland. Da's een lang verhaal, maar dat had zo zijn redenen. Hoe dan ook, die vergunningaanvragen lopen nu."

En dan na de zomer wordt het knallen in het Danspaleis, zo verzekert 't Jong. "De naam voor het complete complex wordt 'Hou je haaks'. De zaterdag is vooral bedoeld voor de jeugd, maar we houden ook bedrijfsfeesten en huwelijksfeesten."

Sfeer van weleer
Maar het Danspaleis wil straks vooral de sfeer van weleer nieuw leven inblazen. "Onder het motto 'Discotheek Haaksbergen, het ultieme danspaleis'. We mikken daarbij ook op eighties en nineties, inclusief livemuziek van artiesten en bands. Inclusief het oudere uitgaanspubliek. Het is echt de bedoeling oude tijden te laten herleven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Haaksbergen Eibergen Neede Nieuws
Deel dit artikel: