nieuws

Span slaat op hol en rijdt publiek in, gewonden bij menmarathon Hellendoorn

Bij de menmarathon in Hellendoorn is vanmiddag een span op hol geslagen en door de omheining bij een hindernis gegaan. Twee mensen uit het publiek raakten gewond en zijn met onbekend letstel naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon liep een paar schrammen op.
Voorzitter Udo Rovers van de organiserende menvereniging Helderse Voerluu zegt dat de wedstrijden voorlopig stil liggen. Hij hoopt dat het evenement snel kan worden hervat. Op dit moment onderzoekt de politie het ongeluk.
"We houden de menmarathon al 25 jaar en nog nooit is er iets misgegaan", vertelt hij. De menmarathon wordt gehouden bij manege 't Oale Spoor.
Het span sloeg op hol op het terrein van 't Oale Spoor. Nadat de deelnemers van de menmarathon een parcours over de weg hebben afgelegd moeten zij op het terrein van de manege zes hindernissen rijden in een zo snel mogelijke tijd.
Waarom de paarden op hol sloegen, weet voorzitter Rovers niet. Hij heeft de menner en de bijrijder nog niet gesproken. "Het was nog vroeg en  vrij rustig toen het span door de omheining ging."  
Verschillende hulpdiensten, waar onder een traumahelikopter, werden naar het ongeluk gestuurd. "Er is niemand met de helikopter vervoerd", weet de voorzitter.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.