nieuws

Menwedstrijden in Hellendoorn hervat nadat op hol geslagen paarden publiek inliepen

Na een vertraging van ruim twee uur zijn bij manege 't Oale Spoor in Hellendoorn de menwedstrijden weer hervat. Het evenement lag stil nadat een op hol geslagen span door de omheining brak en het publiek in reed.
Voorzitter Udo Rovers van de organiserende menvereniging De Helderse Voerluu weet nog steeds de reden niet waarom de paarden op hol sloegen. "Het kan natuurlijk altijd gebeuren. Je hoopt dat het niet bij jouw evenement gebeurt", vertelt hij op Radio Oost aan presentator Paul Schabbink.

Levende have

"Je hebt met levende have te maken. En ja, het kan een keer gebeuren dat er wat mis gaat en dat een paard op hol slaat. Die pech hebben wij gehad vandaag. Dit was de eerste keer dat wij zoiets meemaken."
Over de toestand van de twee mensen uit het publiek die gewond zijn geraakt weet Rover nog niets. "Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht met ambulances. We wachten op informatie."

Geweldig geschrokken

Voorzitter Rovers sprak wel met de menner en de bijrijder. "Zij zijn geweldig geschrokken, maar ze hebben verder geen verwondingen. Ook de paarden zijn niet gewond geraakt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.