Lach en een traan na 'marathonkermis' in Deventer binnenstad

Kermisexploitant Johan Ordelman straalt na 12 dagen zomerkermis in Deventer: "Het was hartstikke goed". Horeca-ondernemer Jan Kuiper beleeft het anders: "De kermis heeft ons echt geld gekost."

Twee ondernemers, twee volledig verschillende evaluaties. Jan Kuiper: "Ik ben opgelucht dat de kermis weer vertrekt. Natuurlijk is het een traditie die hoort bij de Deventer binnenstad, maar het duurde nu inclusief opbouw en afbraak dik twee weken. Veel langer dan normaal door Hemelvaart en Pinksteren. Ik heb een halve maand lang minder omzet gedraaid dan normaal."

Plek van attracties

Volgens Kuiper heeft zijn omzetderving vooral te maken met de plek van kermisattracties, grenzend aan het terras van zijn zaak Goesting op de Brink. "We hebben heel duidelijk gemerkt dat we achter een attractie zaten en dat dit voor ons niet goed werkt. We zijn bezig met de gemeente om de attracties volgend jaar anders neer te zetten, zodat het voor iedereen een win-win-situatie wordt. Nu hebben sommige horecazaken geprofiteerd, anderen juist niet."

Johan Ordelman stapt na de 'marathonkermis' van twee weken tevreden in de auto richting de volgende kermis in Assen. De exploitant van de Jumbo, de 'vliegende' olifantjes zegt: "Het was gewoon een hartstikke goede kermis. Leuk, gezellig, geen vervelende incidenten. Wij waren juist erg blij met de verlenging door Hemelvaart en Pinksteren. Deventer heeft een échte kermis middenin de stad, met terrassen rondom. Dat maakt het mooi. Volgend jaar komen we graag weer terug."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer kermis Nieuws
Deel dit artikel: