nieuws

Jaar na dood van haar partner fietst Kim de Mont Ventoux weer op als eerbetoon

De Mont Ventoux zal nooit meer hetzelfde zijn voor Kim Vollenbroek uit Hengelo. Vorig jaar verloor ze haar partner Niels Alberda op de berg, dit jaar fietst ze de Alpenreus zelf op: om geld in te zamelen voor Join4Energy. Morgen is het zover, vandaag rijdt ze een laatste trainingsrondje.
In één van de laatste bochten ging het daar vorig jaar mis, op 31 mei. Niels reed met zijn motor in een bocht vooruit, met Kim achterop. Kim kon nog nét van de motor afspringen, Niels verdween in de afgrond. In de bocht staat nu een herdenkingsbordje, waar Kim met haar familie eerder deze week een moment van herdenking had.
Tekst gaat verder onder foto
Emotionele momenten bij het monument
Emotionele momenten bij het monument © RTV Oost
Monument voor overleden Niels Alberda uit Hengelo
Monument voor overleden Niels Alberda uit Hengelo © RTV Oost
Als eerbetoon én om geld in te zamelen voor kinderen met een stofwisselingsziekte, vormde Kim vorig jaar samen met haar dochter Sophie, vrienden en collega's uit Hengelo het speciale team Held Team Niels. Inmiddels heeft het team (van vijf fietsers en drie lopers) al samen bijna 27.000 euro gesponsord, dat verzilverd wordt als de rit morgen voltooid wordt. 
De trainingsrit van vandaag, maar ook de echte beklimming morgen, zal voor Kim en haar dochter Sophie een extra lading hebben. Ook na de rit zal er speciale aandacht zijn voor Niels. Samen met Kim en familie  komt een groep Tukkers samen vlak bij de plek van het ongeluk, om stil te staan bij Niels. 
Kijk ook het interview met Kim tijdens de voorbereidingen voor Join4energy van afgelopen jaar: 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.