nieuws

Jeugdorkest Symfonia Jong Twente voert voor het eerst opera op

Bladmuziek met bijzondere tekeningen
Bladmuziek met bijzondere tekeningen © RTV Oost
De 65 jonge musici van jeugdorkest Symfonia Jong Twente treden op zaterdag 6 juli voor het eerst samen op met zeven operazangers én het gloednieuwe Kinderkoor van de Nederlandse Reisopera. Het wordt de allereerste keer dat Symfonia een opera uitvoert.
De zeker tachtig jonge mensen brengen samen, eenmalig, La Bohème van Puccini. Geen eenvoudige opera, wel een mooi verhaal: het gaat over een groep vrijgevochten jonge kunstenaars in het Parijs van 1830: een dichter, een kunstschilder, een filosoof, een meisje en veel liefde.
Jeugdorkest Symfonia Jong Twente
Jeugdorkest Symfonia Jong Twente © RTV Oost
Fotograaf: RTV Oost Jeugdorkest Symfonia Jong Twente
De jonge musici en zangers zijn al tijden volop aan het repeteren. Verslaggever Inga Tjapkes ging kijken en klampte daar wat kinderen en Patricia van der Valk aan. Zij is initiatiefnemer en aanjager bij Symfonia Jong Twente.
Radioreportage repetities Symfonia Jong Twente

Het verhaal

La bohème gaat over een groep vrijgevochten kunstenaars in het Parijs van 1830. De dichter Rodolfo, schilder Marcello en de filosoof Schaunard wonen op een etage, maar kunnen de verwarming niet eens betalen. Rodolfo beleeft een hartstochtelijke liefdesaffaire met zijn aan tbc lijdende buurmeisje Mimì.
Bladmuziek met bijzondere tekeningen
Bladmuziek met bijzondere tekeningen © RTV Oost
Fotograaf: RTV Oost Bladmuziek met bijzondere tekeningen
De geliefden Marcello en Musetta laten met hun voortdurende vermakelijke gekibbel merken niet mét – maar ook zeker niet zónder elkaar te kunnen! Ze leven bij de dag totdat het noodlot onverbiddelijk toeslaat… La bohème wordt gezongen in het Italiaans met Nederlandstalige boventiteling. De kleine kindjes zingen ook Italiaans! 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.