nieuws

College wil nieuwbouw voor voortgezet onderwijs in Nijverdal

Reggesteyn mogelijk naar nieuwbouw
Reggesteyn mogelijk naar nieuwbouw © Google Streetview
Voortgezet onderwijs CSG Reggesteyn in Nijverdal verhuist mogelijk naar een nieuw schoolgebouw. Het schoolbestuur kaartte zes jaar geleden al aan dat nieuwbouw of renovatie nodig was. Uit onderzoek is gebleken dat nieuwbouw op de lange termijn bijna net zo duur is als renovatie en dus stelt het college van burgemeester en wethouders van Hellendoorn dat voor aan de gemeenteraad.
Om de nieuwbouw te betalen, moet de gemeente vanaf 2023 wel elk jaar 600.000 euro beschikbaar stellen aan de school. Reggesteyn betaalt zelf ook 'een forse financiële bijdrage' aan de nieuwbouw. De gemeente staat borg voor de lening die de school af moet sluiten.
Bestuurder van Reggesteyn, Aart van’t Veld, is enthousiast. "Een prachtig perspectief voor Reggesteyn, maar zeker ook voor alle inwoners van de gemeente Hellendoorn. We krijgen de kans om in een nieuw te ontwerpen gebouw nog beter vorm te geven aan de verbinding tussen onderwijs en samenleving. Dat is ook de opdracht van onze school: een breed onderwijsaanbod, toegankelijk en dichtbij."
De gemeenteraad buigt zich op 9 juli over het voorstel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.