nieuws

Zondagopenstelling verdeelt inwoners Kampen

Supermarkten open op zondag in Kampen is al tijden een heikel punt
Supermarkten open op zondag in Kampen is al tijden een heikel punt © iStock
De voor- en tegenstanders van het boodschappen doen op zondag in Kampen houden elkaar in evenwicht. Dat blijkt uit het rapport van de commissie Zondagsverkenning, dat vandaag is gepresenteerd. De commissie is vooral blij dat er begrip en respect voor elkaars argumenten is.
Uit het onderzoek, gehouden onder 1120 ondervraagden, blijkt dat 41 procent het een goed idee vindt dat supermarkten op zondag opengaan. Circa 40 procent (vijf stemmen minder) vindt het een slecht idee en 19 procent antwoordt neutraal. 

Proef

Het opengaan van winkels op zondag in Kampen is al tijden een heikel punt. Een voorstel om een proef te doen met zondagopenstelling - ingediend door D66, VVD en PvdA - haalde het in november vorig jaar niet. Daarop werd besloten om de enquête te houden, in opdracht van de zogeheten raadswerkgroep. 
De commissie Zondagverkenning is in het rapport niet met een voorstel of advies aan de raadswerkgroep gekomen. De raadswerkgroep schrijft nu een raadsvoorstel waarover de gemeenteraad op donderdag 4 juli een besluit neemt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.