nieuws

Hijschgebouw op markt in Hengelo blijkt financieel niet haalbaar

Impressie van het Hijschgebouw in Hengelo
Impressie van het Hijschgebouw in Hengelo © RTV Oost
De plannen voor het Hijschgebouw op de Markt in Hengelo blijken financieel niet haalbaar. Dat heeft wethouder Bas van Wakeren vanavond bekendgemaakt aan het begin van de raadsvergadering in Hengelo.
De totale kosten investering blijkt op 3,7 miljoen euro uit te komen, terwijl er nog maar 2,7 miljoen beschikbaar is vanuit de gemeente. Het college heeft daarom besloten dat het onverantwoord is om nog verder door te gaan met de huidige plannen.
Het Hijschgebouw moest de nieuwe invulling worden voor de markt in Hengelo en moest een impuls aan de binnenstad geven. De bewoners van Hengelo kozen in 2017 al voor het idee van Architectenbureau West 8 uit Rotterdam, via een enquête. Het gebouw is een replica van het industriële Hijschgebouw van Stork.
Gerard Cornelisse werd uitgekozen als kwartiermaker van de plannen en presenteerde die in een bomvolle schouwburg begin april. Vlak daarna stond de actiegroep Bos op het Plein op, die pleitte voor meer groen op het plein, in plaats van stenen zoals het Hijsch-gebouw. 

Hoe nu verder?

Het college stelt voor een nieuw plan te ontwikkelen. Het raadspresidium heeft besloten dat er op 26 juni opnieuw gesproken wordt over de plannen voor het marktplein. 

Lees ook: Theaterproducent Gerard Cornelisse maakt plan voor Hijschgebouw Hengelo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.