nieuws

Medewerkers Soweco protesteren voor Twentse gemeentehuizen: "Bekijk alternatieven"

Medewerkers van Soweco hebben vanavond geprotesteerd bij de gemeentehuizen van Almelo, Wierden en Vriezenveen tegen het mogelijke einde van het bedrijf. De zes Twentse gemeenten Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden doen onderzoek naar een andere uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening, wat het einde van Soweco zou betekenen.
Miriam Doeschot van de Ondernemingsraad maakte gebruik van het spreekrecht in Almelo. "Bekijk vooral ook alternatieven", hield ze de raad voor. Volgens Doeschot is de gemeenteraad van Almelo te eenzijdig geïnformeerd. "Daarom laten we van ons horen in alle zes de gemeenten en maken we gebruik van het spreekrecht. Er moeten open debat over Soweco worden gevoerd."
Woordvoerder van de OR Miriam Doeschot
Naast medewerkers van het bedrijf waren onder meer ook directeur Reinier van Broekhoven en de Raad van Commissarissen aanwezig. "We wilden graag meedenken, maar toen was het onderzoek al weg", vertelt Anneke Beukers.
Anneke Beukers, woordvoerder RvC Soweco
Ook in andere Twentse gemeenten werd geprotesteerd. Zo stonden er tientallen Soweco-medewerkers voor het gemeentehuis in Vriezenveen.
Soweco-directeur Reinier van Broekhoven
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.