nieuws

Bosperceel met tent vol huisraad in Markelo opnieuw ontruimd

Politie en de gemeente Hof van Twente hebben vanochtend een bosperceel aan de Holterweg in het buitengebied van Markelo ontruimd. In een tent op het perceel was huisraad opgeslagen, dat is volgens de gemeente Hof van Twente tegen de regels. Ondanks een dwingende brief aan de eigenaar om de spullen weg te halen, stond de huisraad er vanochtend nog steeds.
De handhavers van de gemeente kwamen vanochtend het terrein ontruimen. Waarom de eigenaar de spullen zelf niet opgeruimd heeft, is niet duidelijk.

Eerder al ontruiming

Het is niet de eerste keer dat de gemeente ingrijpt op het terrein van deze eigenaar. Eind mei 2018 werd het terrein al eens ontruimd. Er stonden toen een recreatiewoning, een aantal bijgebouwen, bouwmaterialen, pallets en een schaftwagen. Realisatie van een recreatiewoning en bewoning was niet toegestaan en er was geen vergunning verleend voor het gebruik van de grond en voor bouwactiviteiten. 
Omdat de man het terrein - ondanks twee dwangsommen - niet wilde ontruimen, deed de gemeente dat toen ook zelf. De eigenaar had bezwaar en beroep aangetekend tegen de beslissingen van de gemeente, maar de rechter verklaarde elk bezwaar en beroep ongegrond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.