nieuws

Overvallers cafetaria Tuindorp in Hengelo beroven medewerker en klant

Overvallers cafetaria Tuindorp in Hengelo beroven medewerker en klant
Overvallers cafetaria Tuindorp in Hengelo beroven medewerker en klant © RTV Oost/ Onder de Loep
De twee mannen die op vrijdagavond 31 mei cafetaria Tuindorp aan de Dieselstraat in Hengelo overvielen, namen niet alleen geld uit de kassa mee. Ook een klant werd bedreigd met een vuurwapen en moest zijn geld aan de overvallers geven. 
Op camerabeelden die de politie heeft vrijgegeven is te zien dat de mannen op een scooter naar de cafetaria komen. Dat doen ze vlak voor sluitingstijd, rond 19.45 uur. Ze komen vanaf de Oelerweg, rijdend op vermoedelijk een zwarte Peugeot Vivacity. De motor van de scooter laten ze draaien. 

Agressieve overvallers

Eenmaal in de snackbar komen ze erg opgefokt over. Ze hebben vuurwapens in hun hand en er wordt meteen geschreeuwd om geld. De medewerker wordt onder schot gehouden en moet al het briefgeld in een tas van Albert Heijn doen. Een klant die nog in de zaak is wordt ook bedreigd en moet zijn geld afstaan. 
Binnen een minuut zijn de overvallers weer de deur uit. Ze springen op de scooter en rijden weer in de richting van de Oelerweg. Carl Bosch van cafetaria Tuindorp baalt stevig van de overval. "Gelukkig hebben de medewerkers goed gehandeld en is er niemand gewond geraakt", vertelt Bosch. "De medewerker die achter de kassa stond heeft er behoorlijk veel last van, hij is nog een beetje schrikkerig. Onder begeleiding gaat hij weer voorzichtig aan het werk."

Tips?

Heb je andere informatie over deze overval? Laat het dan meteen weten. 
- Bel de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Hengelo een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier voor deze zaak
- Reageer bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.