nieuws

Dertig bomen langs N737 bij Frans op den Bult in Deurningen gered

Dertig bomen zijn gered van de ondergang. Ze stonden langs de N737 bij Frans op den Bult in Deurningen en hadden moeten wijken voor de verbreding van de weg. Uitbaatster Irma Hellegers en haar dochter staken daar echter een stokje voor.
"We wilden voorkomen dat de bomen omgezaagd zouden worden. De N737 moet een innovatieve weg worden en wij vroegen ons af hoe innovatief het kappen van bomen eigenlijk is. Daarom dachten we: wij gaan die bomen redden", zegt Hellegers.
Dertig bomen langs N737 bij Frans op den Bult in Deurningen gered

Adopteren

Maar, waar moeten die bomen dan naar toe? "We hebben een landgoed dat nog ingepoot moet worden, dus dat kwam ons heel erg goed uit." Een boom zomaar verplaatsen is niet altijd mogelijk, mede vanwege de kosten. "Een boom verplaatsten kost vierhonderd euro. Een aannemer en de overheid steken er beiden honderd euro in, waardoor er nog tweehonderd euro gedekt moet worden. Hierdoor kwamen mijn dochter en ik op het idee om een boom te laten adopteren."
Dertig bomen langs N737 bij Frans op den Bult in Deurningen gered
Dertig bomen langs N737 bij Frans op den Bult in Deurningen gered © RTV Oost / Teun van der Velden

Struiken

En dat kan iedereen. "Voor tweehonderd euro adopteer je een boom en krijgt deze een bordje met jouw naam erbij. De boom komt gewoon op ons landgoed te staan naast het wandelpad." Voorlopig zijn elf van de dertig bomen geadopteerd. "Naast de bomen hebben ze gisteren ook struiken verplaatst. Het begint al aardig groen te worden hier!"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.