nieuws

Opnieuw drie aanhoudingen voor belagen Syrisch gezin in Enschedese wijk Dolphia

Opnieuw drie aanhoudingen voor belagen gezin in Enschedese wijk Dolphia
Opnieuw drie aanhoudingen voor belagen gezin in Enschedese wijk Dolphia © RTV Oost / Rogier van den Berg
De politie heeft nog drie verdachten aangehouden voor het belagen van een Syrisch gezin in de Enschedese wijk Dolphia. Het gaat om drie mannen van 27, 44 en 34 jaar uit Enschede.
De mannen meldden zich gistermiddag en -avond aan het politiebureau. Diezelfde dag werden ook drie andere personen aangehouden. Het ging om twee vrouwen (18 en 33 jaar) en een man (35) uit Enschede. De 18-jarige vrouw is inmiddels weer vrijgelaten. 

Mishandeld

Wat er in mei precies is gebeurd in de wijk, is niet bekend. Volgens de politie zijn een man en vrouw bij hun woning aan de Cronjéstraat mishandeld. Het gezin werd belaagd nadat er kort daarvoor ruzie was ontstaan tussen kinderen over een bal waarmee werd gevoetbald op het veld bij het Transvaalplein.
Volgens buurtbewoners zou de man kinderen hebben geslagen. Na het voorval is het Syrische gezin ergens anders ondergebracht.
Omdat onderzoek in de wijk in eerste instantie niets opleverde, werd onlangs een SMS-bom verstuurd naar buurtbewoners met de oproep om anoniem contact op te nemen met de politie als zij meer weten over de inbraak en het geweldsincident in het huis van het Syrische gezin. Of er naar aanleiding hiervan aanhoudingen zijn verricht, is niet bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.