nieuws

Het is zover: stadionmuur Go Ahead Eagles wordt herbouwd

Lang werd erover gesproken: het herstellen van de historische stadionmuur bij het stadion van Go Ahead Eagles in Deventer. Aankomende zaterdag is het zover. Vrijwilligers, supporters en professionele metselaars gaan de muur na meer dan een jaar herbouwen.
De historische stadionmuur was ruim 85 jaar de scheiding tussen de Adelaarshorst en de Vetkampstraat, maar bezweek vorig jaar tijdens een hevige storm. Door een samenwerking tussen de club, een bouwbedrijf en de supportersvereniging kan de muur worden herbouwd.

Belangrijk

"Iedereen die voetbalminded is en die ooit door de Vetkampstraat is gelopen, weet wat de muur betekent. De muur heeft een verbinding met de club en het stadion", vertelde Thea Norder van de supportersvereniging eerder aan RTV Oost.
De supportersclub ging daarom op zoek naar mensen die willen helpen bij het herbouwen van de muur. En die heeft ze gevonden. Supporters en vrijwilligers gaan aanstaande zaterdag stenen sjouwen, cement maken en metselen.

Nieuwe muur, oude uitstraling

De oude stenen van de muur zijn niet meer geschikt voor hergebruik, dus wordt het een nieuwe muur met een oude uitstraling. Norder verwacht dat de herbouw een aantal zaterdagen in beslag neemt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.