nieuws

Politie krijgt tips met namen van de overvaller bij supermarkt Coop in Hengelo

Overval supermarkt in Hengelo
Overval supermarkt in Hengelo © RTV Oost/ Onder de Loep
De politie heeft meerdere bruikbare tips gekregen over de overvaller bij supermarkt Coop in Hengelo. Daarbij zijn volgens de politie ook namen van de vermoedelijke overvaller genoemd. De man overviel op zondagmiddag 26 mei de winkel in de wijk Hasseler Es. Toch is de dader nog niet gevonden, daarom toont de politie in Onder de Loep nieuwe beelden van de overval, waarop de man duidelijker te zien is. 
Het is die zondagmiddag druk in de supermarkt. Om 12.45 uur 's middags rent de man naar binnen. Hij draagt blauwe handschoenen en heeft een groot mes in zijn hand. Daarmee loopt hij meteen naar de kassa en tikt met het mes op de loopband.

Ouders brengen kinderen in veiligheid

Dat er veel klanten staan en ook jonge kinderen rond de kassa lopen interesseert hem niet. Terwijl ouders hun kinderen in veiligheid brengen roept hij tegen de medewerker dat hij geld wil. Een bak met muntgeld gooit hij op de grond, hij wil alleen briefgeld. Als hij genoeg heeft rent hij de winkel uit. 
"Het is ongelofelijk brutaal", zegt Chantal Westerhoff van de politie. "Sta je daar met een mes te zwaaien waar kleine kinderen bij zijn. We willen die man zo snel mogelijk vinden." 

Tips met namen

Nadat de eerste beelden twee weken geleden online werden verspreid kreeg de politie al meerdere tips. "Daarbij zijn ook namen genoemd", aldus Westerhoff. "Die tips zijn we nu aan het natrekken." Op de beelden is zijn gezicht nauwelijks te zien, zijn kleding wel. Hij draagt opvallende schoenen met het logo van Nike op de voorkant en een broek met rode strepen op de zijkant. 
"We kunnen zeker nog meer informatie gebruiken", vervolgt Westerhoff. We zijn bijvoorbeeld ook nog op zoek naar informatie over een groene Batavus herenfiets. Die heeft lange tijd aan de Pastoor Havinkstraat in Deurningen gestaan. Dat is hemelsbreed zo'n twee kilometer bij Coop vandaan. We willen weten van wie die fiets is, wie de fiets gebruikte of dat iemand heeft gezien dat die fiets aan de Pastoor Havinkstraat is neergezet."

Tips?

Tips over de fiets, of over de overvaller? 
- Bel het gratis nummer van de tiplijn: 0800 - 6070 
- Stuur de politie Hengelo een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier voor deze zaak
- Wil je niet dat de politie achter je naam of nummer komt? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.