nieuws

Slachtoffer (82) uit Zwolle hoopt dat de mannen die bij hem inbraken alsnog worden gevonden

Inbraak bij bejaarde man in Zwolle
Inbraak bij bejaarde man in Zwolle © RTV Oost/ Onder de Loep
Het is inmiddels bijna twee jaar geleden, maar een baarde Zwollenaar weet het nog precies. De nacht van 22 op 23 april 2017 vergeet hij nooit meer. Terwijl hij ligt te slapen staat er ineens een inbreker in zijn slaapkamer. De dader is nooit gevonden, toch hoopt hij dat het alsnog gaat gebeuren. 
"Ik schrok wakker en zag die man ineens staan. Ik zei: wat doe je hier, weg hier!" In de woonkamer van zijn huis aan de Herfterlaan in Zwolle kan het slachtoffer tot in detail vertellen hoe de nacht verliep. 

'Kon niets beginnen'

"We hebben gehoord dat hier geld was", zei de inbreker. Het slachtoffer antwoordde: "hier is helemaal geen geld: weg hier!" Maar toen kreeg hij  een duw. De bejaarde Zwollenaar kon niets tegen die man beginnen." 
De inbreker haalt het hele huis overhoop, op zoek naar geld. En de man blijkt niet alleen te zijn. Buiten het huis houdt iemand de wacht. Uiteindelijk gaat de inbreker er met contant geld en een bankpas vandoor. Dezelfde nacht staat een man bij de geldautomaat, met de bankpas van het slachtoffer. 

Pinner

Op de beelden viel wel de jas van de pinner op. Die heeft oranje vlakken en het lijkt erop alsof hij de jas binnenstebuiten draagt. Volgens Chantal Westerhoff van de politie zijn er twee jaar geleden, toen de beelden in Onder de Loep te zien waren, wel enkele tips binnengekomen, maar heeft dat niet tot een aanhouding geleid. 

Tips?

Weet je wie het is? Laat het dan weten! 
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Zwolle een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier: https://bit.ly/2Zngkhi 
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.