nieuws

Tegenhouden plaatsing RIBW-cliënten Enschedese wijk kan niet, tientallen buurtbewoners lopen weg

Het plaatsen van de RIBW-cliënten in de Enschedese wijk Wesselerbrink is noodzakelijk om lange wachtlijsten op te lossen en kan niet tegen worden gehouden. Dat zei wethouder Jurgen van Houdt vanavond tijdens een ingelaste vergadering van de stadsdeelcommissie in Enschede-Zuid. 
Van Houdt reageert hiermee op de vragen van raadsleden over de plaatsing van de RIBW-cliënten. Na de uitspraak van de wethouder verliet ongeveer de helft van de bijna tweehonderd buurtbewoners de aula van het Bonhoeffercollege aan de Geessinkweg in Enschede.

Begrip voor cliënt

Jurgen van Houdt en Arjan Kampman zijn de wethouders die aanwezig zijn bij de raadscommissie. Van Houdt pleit ervoor dat er begrip is voor de cliënten van het RIBW en haalde daarbij een reportage van RTV Oost aan: "Kijk naar Peter, die hier vanavond ook is als cliënt van het RIBW. Of naar mijn eigen nichtje. Deze mensen verdienen ook een plek in de samenleving."

Communicatie

Het vuur werd de wethouders vanavond flink aan de schenen gelegd door de commissieleden. Vooral over de communicatie: "Er is iets misgegaan bij de communicatie tussen de portefeuillehouder en het stadsdeelmanagment van de wijk Enschede-Zuid", aldus wijkwethouder Arjan Kampman.
Volgens wethouder Van Houdt moet de discussie vooral gaan over de moeilijkheid van het plaatsen van de cliënten, in Enschede is er sprake van een wachtlijst van 127 cliënten. 
Vanaf 1 augustus komen de nieuwe bewoners van het RIBW. Verschillende partijen riepen op tot uitstel, maar daarover hebben beide wethouders geen uitspraken gedaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.