nieuws

Directeur Mansfield van Nederlandse Reisopera: ‘Durfde hier niet van te dromen’

Directeur Nicolas Mansfield van de Reisopera is ontzettend verrast door het enorme bedrag dat de overheid reserveert voor het productiehuis. "Ik had wel verwacht dat we iets zouden krijgen, maar dat we zoveel zouden krijgen, had ik nooit durven dromen."
Deze week maakte minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in haar cultuurbeleid bekend dat de Nederlandse Reisopera voor de periode 2021-2024 jaarlijks een miljoen euro extra krijgt. Daardoor wordt het budget met zo'n twintig procent verhoogd.
"Dat is natuurlijk fantastisch", zegt Mansfield, maar hij plaatst ook een kanttekening. "In 2012 moesten wij zestig procent inleveren, dus er zit wel een element van reparatie in." De Reisopera moet nog wel een officiële aanvraag indienen voordat ze het geld op de rekening krijgt gestort. "Maar reken er maar op dat wij een hele mooie aanvraag gaan schrijven."

Meer veranderingen

Daarnaast komt de eigeninkomstennorm, een bepaald percentage dat verdiend moet worden over het ontvangen subsidiegeld, te vervallen. Ook dat is voor Mansfield goed nieuws. "Dat betekent dat we veel meer creatieve ruimte hebben om te experimenteren."
Toekomstplannen 
Wat zijn nu de plannen met deze financiële verrassing? "Ik ga op de eerste plaats kijken naar het bedrijf, naar het toekomstperspectief. We hebben de afgelopen zeven jaar keihard gewerkt en ik vraag heel veel van mijn werknemers. Dus ik ga eerst kijken naar een beetje interne versterking."
Plannen om met dit extra geld direct meerdere producties op te zetten, heeft Mansfield niet. "Dat vind ik te makkelijk. Ik zoek liever de verdieping op en wil kijken hoe we nieuw publiek kunnen aantrekken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.