Tim is bijna blind en loopt Marathon in Zwolle

Tim Tadema uit Zwolle is bijna blind en toch loopt hij zaterdag de 4 Engelse Mijlen in Zwolle. Hij loopt niet alleen. Tim wordt begeleid door Frank Eikenaar. Ze lopen naast elkaar en houden elk een lint vast en Frank vertelt wat voor obstakels ze onderweg tegenkomen.

Daarmee gaat een wens van de 25-jarige Tim in vervulling. Hij houdt heel erg van hardlopen en wilde graag deelnemen aan die belangrijke marathon in zijn eigen stad. Tim schreef een brief aan atletiekvereniging avPEC. Daar werd meteen op gereageerd.

Binnen de vereniging werd gevraagd wie het leuk zou vinden om te gaan hardlopen met een slechtziende. Frank Eikenaar, die zelf ook graag hardloopt, meldde zich aan.

En zo ontstond er een sportieve band tussen Tim en Frank. Ze houden ook letterlijk een fel groen gekleurde band vast tijdens het hardlopen, zodat ze altijd naast elkaar blijven. Dat gaat prima; ze zijn wat sportieve prestaties betreft aan elkaar gewaagd.

Wat ziet Tim?

Het zichtvermogen van Tim is ongeveer vijf procent. De contouren van gebouwen en felle strepen op de weg kan hij nog zien. Maar obstakels zoals drempels, stoepranden, boomwortels en verkeersdeelnemers kan hij niet altijd goed zien. Daarvoor heeft hij Frank die tijdens het lopen goed om zich heen kijkt en doorgeeft aan Tim wat hij ziet.

De organisatie van de Halve Marathon van Zwolle werd enthousiast toen ze hoorden dat Tim graag wil lopen. Ze noemden het inspirerend en daarom kregen Tim en zijn buddy Frank allebei een startnummer.

Doelstelling

Over de tijd die Tim zaterdag wil neerzetten is hij nog wat voorzichtig. Want door de grote drukte zou het lopen wat minder snel kunnen gaan dan tijdens de trainingen. Maar Tim rekent op een persoonlijk record en verwacht de 4 Engelse Mijlen, een afstand van 6,4 kilometer, onder een tijd van 32 minuten te lopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: