Schaatsteam Ireen Wüst traint op skeelerbaan Haaksbergen

Er ligt geen blad op de baan, maar toch is Tonny Lenderink druk bezig met de bladblazer. "Dat is nodig om de kwarts van de baan te blazen. Dat zijn kleine stukjes steen die loslaten van het asfalt. Kwarts in combinatie met skeeleraars is niet bevorderlijk."

Schaatsteam TalentNED met onder meer Ireen Wüst en Esmee Visser komt vandaag naar Haaksbergen om op de skeelerbaan te trainen. "Dat is toch wel bijzonder", zegt Lenderink, die zijn gebruikelijke IJSCH-winterjas heeft ingeruild voor een spijkerjack.

'Iets extra's doen'

"Natuurlijk zijn ook onze eigen leden belangrijk", zegt de man die bekend is als ijsmeester van IJSCH. "Maar als er zo'n club als TalentNED op bezoek komt, dan wil je wel even iets extra's doen voordat ze hier zijn."

Vervolgens wandelt hij naar de opslagruimte om de bladblazer weer op te ruimen en een trekker te pakken. "Er ligt hier en daar nog wat water op de baan. Bij marathons is dat natuurlijk het allerbelangrijkst, maar skeeleren en water gaat ook niet samen." Waarna hij in grote halen het water naar de kant trekt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: