nieuws

'Vollenhoven' wordt Vollenhove dankzij vriendengroep met kwast

Sinds donderdagavond staat 'Vollenhoven' weer goed op het verwijzingsbord aan de N331 tussen Zwartsluis en Vollenhove. Jarenlang verwees het bord naar 'Vollenhoven', terwijl het Vollenhove moet zijn. Een vriendengroep nam het initiatief om aan beide kanten van het bord de letter 'n' weg te verven.
"Het idee ontstond op de verjaardag van een vriendin", vertelt Patrick (19) uit Vollenhove. "We zaten aan een flesje bier en het bord kwam ter sprake. We hadden besloten dat we binnenkort maar eens een likje verf moesten geven aan het bord, dat zou ons stadje ten goede komen."

Verf, kwast, touw en ladder

Zo gezegd zo gedaan, donderdagavond trokken de jongens met een blik verf, kwast, touw en ladder naar de bewuste kruising bij buurtschap De Krieger. De ladder werd tegen de paal gezet en Patrick klom naar boven.
Tekst gaat verder onder de foto
'Vollenhoven' wordt Vollenhove
'Vollenhoven' wordt Vollenhove © Robert Jansema
Aan zijn broek hing een touw. Op het moment dat hij boven was werd het touw omhoog gehesen met daaraan het blikje verf. Onder toeziend oog van voorbijgangers en zijn vriendengroep werd de kwast door de pot met blauwe verf gehaald en schilderde hij 'Vollenhoven' weer terug naar Vollenhove. Gevolg was luid applaus vanaf de grond.

Win-winsituatie

Nadat Patrick via de paal naar beneden is gegleden glundert hij: "Ja, machtig mooi natuurlijk. Een euforisch gevoel. De provincie Overijssel zal ons wel dankbaar zijn, dit is natuurlijk veel goedkoper dan een nieuw bord. Ik zie het als een win-winsituatie."
Patrick uit Vollenhove in gesprek met verslaggever Robert Jansema
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.