Forum voor Democratie: leg alsnog een wildtunnel aan onder de N737

Er moet alsnog een wildtunnel worden gerealiseerd onder de N737 tussen Hof Espelo en het natuurterrein naast Twente Airport. Dat vindt Forum voor Democratie in Provinciale Staten van Overijssel. De wildtunnel was eerder wel opgenomen in een advieskaart die werd gepresenteerd in de aanloop naar de renovatie van de weg. Nu de weg wordt gerenoveerd, blijkt dat de wildtunnel niet is opgenomen in het uitvoeringsplan.

Forum voor Democratie dient woensdag een motie in waarin het provinciebestuur wordt opgeroepen alsnog met 'grote spoed' de wildtunnel in de N737 te realiseren. 

Verkeersveiligheid

Een wildtunnel onder de weg is volgens Forum voor Democratie in het belang van de verkeersveiligheid en het dierenwelzijn in het gebied dat de N737 doorkruist. De partij wijst er op dat de weg een van de meest drukke toegangswegen van en naar Enschede en daarmee naar de Universiteit Twente, Technology Base en Twente Airport is. 

De weg doorkruist verschillende waardevolle landgoederen en natuurgebieden, stelt Forum voor Democratie. Het komt regelmatig voor dat wild de weg oversteekt, wat niet alleen risico's oplevert voor de dieren maar ook voor het verkeer dat gebruik maakt van de weg. 

Wildtunnel was optie

Forum voor Democratie wijst in de motie op de oprichting van een projectteam dat als doel heeft om ideeën die er voor het gebied zijn concreet te maken. Onder meer provincie Overijssel, gemeente Enschede, Vitens en waterschap Vechtstromen maken deel uit van dat projectteam. Bij overleggen is meerdere keren een wildtunnel als optie genoemd, stelt Forum voor Democratie. 

De N737 is de komende maanden afgesloten vanwege een grootscheepse renovatie. Nog tot en met oktober moeten automobilisten rekening houden met omleidingen. Of de aanleg van een windtunnel zal leiden tot een langere afsluiting van de weg is niet bekend. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wildtunnel Regio Enschede N737 Nieuws
Deel dit artikel: