nieuws

Vrijwilligers bouwen stadionmuur Go Ahead weer op: "De mooiste muur van Nederland"

Vanmorgen is een begin gemaakt met de opbouw van de omgewaaide stadionmuur van De Adelaarshorst in Deventer. Vijftien vrijwilligers bouwen in de stromende regen aan een nieuwe muur bij de thuishaven van Go Ahead Eagles.
De supportersvereniging van de Deventer club plaatste een oproep op social media, in de hoop dat vrijwilligers zich zouden melden om de muur in ere te herstellen. "Dat is gelukt en ondanks de regen zijn we vandaag begonnen. Hopelijk is het straks droog zodat we door kunnen", vertelt Thea Norder van de supportersvereniging.
De vrijwilligers bouwen aan de nieuwe muur
De vrijwilligers bouwen aan de nieuwe muur © RTV Oost / Ina Brouwer

Oude muur in nieuw jasje

De oude muur nabootsen is het idee, maar toch zal het nieuwe bouwwerk niet helemaal hetzelfde worden. "Het wordt een dubbelsteensmuur met aan de zijde aan de Vetkampstraat elf vakken. Hier komen historische afbeeldingen van de club in", beschrijft Norder.
Ondanks het slechte weer zit de sfeer er bij de vrijwillige bouwvakkers goed in. "Het gaat fantastisch, het is alsof ik op de camping sta", doelt Martin Kleine Schaars op het zeil dat boven hem is gespannen. Toch is met het zeil niet voorkomen dat Martin drijfnat is. "Dat droogt wel weer. Er ligt een setje droge kleding klaar."
De vrijwilligers bouwen aan de nieuwe muur
De vrijwilligers bouwen aan de nieuwe muur © RTV Oost / Ina Brouwer

Chinese Muur

Martin vergelijkt de muur met een wereldberoemd bouwsel: de Chinese Muur. "Daarna komt deze, de mooiste muur van Nederland", zegt hij met een knipoog. "Met deze groep hebben we de muur over een paar zaterdagen wel weer staan."
De vrijwilligers bouwen aan de nieuwe muur
De vrijwilligers bouwen aan de nieuwe muur © RTV Oost / Ina Brouwer

Pointeren

Uitvoerder Tom Meijerink baalt van de regen. Het levert hoe dan ook vertraging op: "Als de jongens mooi weer hebben en ze gooien vijfhonderd stenen per man weg, dan doen ze het heel netjes. Maar dat redden ze vandaag niet. Ze moeten ook nog pointeren, maar dat kan alleen bij droog weer." Pointeren is een nieuwe techniek om stenen snel te voegen. 
Norder verwacht dat de bouwvakkers vier zaterdagen nodig hebben om de elf muren tussen de twaalf poeren op te trekken. "Voor het nieuwe voetbalseizoen is het klaar."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.