nieuws

Negen maanden cel voor voetbaltrainer Alex B. wegens omkoping in de zorg

Negen maanden cel voor voetbaltrainer Alex B. wegens omkoping in de zorg
Negen maanden cel voor voetbaltrainer Alex B. wegens omkoping in de zorg © RTV Oost / Emiel Geerding
Voetbaltrainer Alex B. (roepnaam Leo) is vandaag veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan drie voorwaardelijk. De rechter acht bewezen dat hij schuldig is aan omkoping in de zorg.
De opgelegde straf valt fors hoger uit dan de eis van de Officier van Justitie. Die eiste een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf.
Alex B. was afgelopen seizoen trainer van voetbalvereniging DESZ uit Zwartsluis. Daar werd hij onlangs op non-actief gezet toen de strafeis tegen de oefenmeester bekend werd. Komend seizoen zou B. aan de slag gaan bij zaterdaghoofdklasser Staphorst. Voorzitter Benny Miggels liet onlangs weten de uitspraak van de rechter af te wachten.

Drie ton smeergeld

B. (52) verrijkte zich over de rug van een zorginstelling. Hij werd door GGZ Drenthe ingeschakeld om het inkoopproces makkelijker en goedkoper te maken. Een medewerker van de geestelijke gezondheidszorg betaalde hij drie ton smeergeld, zodat hij via de omgekochte medewerker lucratieve opdrachten kreeg van GGZ Drenthe.
Het OM eiste overigens ook dat B. een half miljoen euro terug zou moeten betalen aan GGZ Drenthe wegens 'wederrechtelijk verkregen voordeel', maar daar ging de rechter niet in mee. Ook een ton schadevergoeding aan de organisatie wegens te veel gefactureerde uren hoeft B. niet te betalen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.