DETO ook volgend seizoen hoofdklasser na winst in verlenging tegen Sliedrecht

DETO handhaaft zich in hoofdklasse
DETO handhaaft zich in hoofdklasse © Orange Pictures
DETO speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse. Na een lange weg wist de formatie van scheidend trainer Jos van der Veen op de finaledag van de nacompetitie handhaving veilig te stellen. Sliedrecht werd na verlenging met 3-1 verslagen.
De ploeg uit Vriezenveen moest na een kwartier in de achtervolging toen Boom namens Sliedrecht de 0-1 op het bord. DETO herstelde de marge na ruim een half uur via Peppels, die op aangeven van Aman voor de gelijkmaker zorgde. Vijf minuten voor de thee mocht de ploeg van Jos van der Veen aanleggen voor een strafschop, maar dat buitenkansje was niet aan Soumaoro besteed. De middenvelder schoot naast en daardoor gingen beide ploegen met 1-1 de rust in.

Kansen DETO

In de tweede helft ging DETO op zoek naar de voorsprong en kreeg legio kansen om aan de goede kant van de score te komen. Exterkate en Wesselink konden hun ploeg op 2-1 zetten, maar raakten beiden de paal. Ook daarna kreeg DETO kansen, maar de bal mocht er simpelweg niet in. In de slotminuut moest Sliedrecht verder met tien man toen Chentouf er terecht met rood af moest. Het bleef bij 1-1 en dat betekende verlengen.

DETO oppermachtig in verlenging

Met een man meer ging de formatie uit Vriezenveen op zoek naar een tweede treffer. Drie minuten voor het einde van de eerste verlenging bekroonde Nahrwold de aanvalsdrift van DETO met een prachtig doelpunt: 2-1. Uiteindelijk maakte Aman in de tweede verlenging aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 voor zijn rekening te nemen en daardoor handhaaft de ploeg zich in de hoofdklasse