nieuws

Ondanks twee toiletbezoeken: Kim Dillen snelste Nederlandse vrouw Zwolse Halve Marathon

Kim Dillen, de vrouw die vanavond als eerste Nederlandse vrouw finishte bij de Scania Zwolse Halve Marathon, is maar wat blij met het besluit van de organisatie om meer dixi's te plaatsen langs de route. Onderweg moest ze namelijk twee keer naar de wc. "Dit is me nog nooit gebeurd. Ik heb denk ik te vezelrijk gegeten."
Ondanks de toiletbezoeken werd de Eindhovense van alle vrouwelijke deelnemers vijfde met een tijd van 1.18,50. "De tweede en derde ronde kon ik het gewoon niet meer houden. Ik heb denk ik te veel krentenbollen gegeten."

Om de vijfhonderd meter

In februari maakte de organisatie al bekend dat ze om de vijfhonderd meter een dixi zouden plaatsen, waardoor elke deelnemer eenvoudig een pitstop kan maken voor een grote of kleine boodschap. En dat is voor het eerst, nog nooit eerder werden er zoveel dixi's geplaatst. 
"Echt geluk. Want toen ik moest stond er bij de eerste dixi al iemand en daar kon ik dus niet gaan. Daarna kwam er al heel snel een andere. Dat was wel even 'fjieuw'. Ik wist ook niet of ik nog op kop lag. Je hebt geen idee wat er allemaal voorbij komt, dus ik dacht: ja, ik moet gewoon snel doorlopen nu."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.