nieuws

Rick Brink uit Hardenberg uitgeroepen tot 'minister' van Gehandicaptenzaken

Rick Brink uit Hardenberg is vanavond uitgeroepen tot minister van Gehandicaptenzaken. Tijdens een live televisie-uitzending kreeg de Hardenberger de meeste stemmen van het publiek. Brink werd door presentatrice Lucille Werner officieel beëdigd.
Tijdens de verkiezingsuitzending viel Brink op door zijn schoenenkeuze. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport grapte dat hij dezelfde schoenentic heeft als Brink. De Hardenberger werd in de eerste ronde als derde en laatste kandidaat gekozen door de jury, bestaande uit Ronald Plasterk, Vincent Bijlo en Leontien van Moorsel.
In de finale mocht het publiek stemmen op Brink, Frances Vereijken en Sven Romkes. De drie werden door minister De Jonge kritisch ondervraagd. Brink legde uit dat zijn belangrijkste doel is dat gehandicapte kinderen met andere kinderen kunnen spelen en naar school gaan. Die plannen konden op de meeste sympathie rekenen van het publiek.
Luister hier de reactie van Rick Brink in KlaarWakker terug.
Rick Brink uit Hardenberg uitgeroepen tot 'minister' van Gehandicaptenzaken

Campagne

Brink, al jaren politiek actief en fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Hardenberg, voerde de afgelopen weken een heuse campagne om de eerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland te kunnen worden. De nieuwe, niet officiële, ministerspost is een initiatief van KRO-NCRV. 
Aanstaande vrijdag begint Brink als de nieuwe minister Gehandicaptenzaken. Hij gaat in zijn functie De Jonge adviseren over zaken die spelen rondom gehandicapten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.