PVV hekelt aanpak eikenprocessierups en eist snel beleid van Overijssel

De Statenfractie van de PVV wil dat de provincie Overijssel snel met een eenduidig beleid komt voor de aanpak van de eikenprocessierups. "Het probleem wordt zwaar onderschat”, meent Statenlid Jeanet Nijhof. “Het is onacceptabel dat de provincie zo onzorgvuldig met de gezondheid van onze burgers omgaat.”

Meerdere gemeenten in Overijssel, met name in Twente, worden overspoeld met klachten van mensen die jeuk hebben door de eikenprocessierups. “In veel gemeenten wordt er veel te weinig aan de bestrijding van deze rupsen gedaan terwijl het hier om de volksgezondheid gaat", zegt Nijhof. 

De PVV Overijssel wil van Gedeputeerde Staten weten hoe het met de uitvoering van de motie staat die in februari in de Provinciale Staten aangenomen is. Hierin werd de provincie opgedragen om samen met de Overijsselse gemeenten de overlast in kaart te brengen en in overleg te gaan om tot een eenduidig beleid te komen. Volgens Nijhof komt daar nu nog niet veel van terecht. 

De PVV wil dat er dit jaar nog een eenduidig beleid en aanpak komt in heel Overijssel, om zo de opmars van de eikenprocessierups een halt toe te roepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
eikenprocessierups Nieuws
Deel dit artikel: