nieuws

Na man uit Meppel ook vrouw uit Haarlem (40) verdachte in moordzaak Steenwijker Halil Erol

Halil Erol verdween in februari 2010
Halil Erol verdween in februari 2010 © RTV Oost
De politie heeft vanochtend een 40-jarige vrouw uit Haarlem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Steenwijker Halil Erol in 2010. Volgens bronnen gaat het om de ex-vrouw van Erol. Afgelopen vrijdag werd al een 42-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij zit nog steeds vast.
Erol zou op de dag van zijn vermissing, op zaterdag 6 februari 2010, nog met zijn ex-vrouw, kinderen en toenmalige bewoners in het huis aan de Jan Sluytersstraat in Meppel geweest zijn. De man die vrijdag werd aangehouden, was destijds één van de bewoners van het huis.
Een dag na de vermissing werd de auto van Erol brandend gevonden in het Groningse Haren. Een aantal van zijn ledematen werd een week later ontdekt in de Steenwijker Aa in Eesveen, net buiten Steenwijk. Drie jaar later vonden twee wandelaars in het natuurgebied De Kiersche Wijde in Wanneperveen de romp van Erol. Zijn hoofd en handen zijn nooit gevonden.

Onderzoek in 2017

In 2017 werd ook onderzoek verricht naar de dood van Erol. Hierbij werd onder andere forensisch onderzoek gedaan in een woning aan de Doornbosheerd in Groningen en werd een 39-jarige inwoonster van die stad aangehouden. Dit vond plaats naar aanleiding van informatie die bij de politie was binnengekomen.
Ondanks het uitgebreide onderzoek, kon uiteindelijk niet worden vastgesteld of er een verband was tussen de desbetreffende woning en de aangehouden verdachte met de dood van Halil Erol.

Beloning

De hoofdofficier van Justitie, parket Oost Nederland, heeft sinds 2010 een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Die beloning van 15.000 euro is nog steeds beschikbaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.