Recordaantal deelnemers zwem4daagse Almelo

De zwem4daagse in Almelo trekt dit jaar een recordaantal deelnemers. In de voorinschrijving hadden zich al ruim 250 mensen gemeld. Vorig jaar waren dat er nog 150.

Met het doorknippen van een lint werd vanmorgen om zeven uur de zwem4daagse in zwembad Het Sportpark officieel geopend. Naast de vaste ochtendzwemmers waren er ook enkele moeders met kinderen, die de eerste baantjes trokken.

'Gewoon leuk'

Zoals Fleur, die met haar moeder het water insprong voordat ze naar school moest. "Wij vinden het gewoon leuk om samen te sporten. Ook op momenten als deze", verklaart de moeder het vroege tijdstip.

Een andere moeder is met haar drie kinderen naar het zwembad gekomen. "We kunnen vanavond niet, want ze hebben alle drie generale repetitie van toneel. Gelukkig is er nu de gelegenheid om toch de baantjes te trekken."

'Mooie weersvooruitzichten'

Mark Donker van het organiserende Sportbedrijf Almelo kijkt tevreden toe. "Ik denk dat de mooie weersvooruitzichten voor deze week wel een rol hebben gespeeld voor veel mensen. En verder hebben we de social media veel gebruikt om mensen te trekken", zoekt hij naar een oorzaak voor de grote belangstelling.

Wethouder Arjen Maathuis verricht vanavond om zes uur de eigenlijke officiële opening. De rest van de week zijn er allerlei randactiviteiten zoals de kampioenschappen buikschuiven en glijbaan glijden en een clinic van een duikvereniging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: