nieuws

Kenrick uit De Krim grijpt vol in een rattenval tijdens ObstakelSlag Slagharen

Kenrick grijpt in rattenklem tijdens obstaclerun
Kenrick grijpt in rattenklem tijdens obstaclerun © Jan Willem Houtepen
Dat zijn bril zaterdag afkukelde tijdens één van de 32 obstakels van ObstakelSlag in Slagharen beschouwt Kenrick Klaassen als een bedrijfsrisico. Dat hij tijdens het zoeken naar die bril vol in een rattenval greep absoluut niet. "Ruim die klem gewoon op. Een jager laat zijn geweer toch ook niet slingeren?"
Voordat Kenrick Klaassen uit De Krim zijn verhaal vertelt, wil hij benadrukken dat hij de organisatie van de obstacle run niets kwalijk neemt. "Ze hebben het parcours verkend, met een stok gezocht naar zaken die niet thuis horen in de sloten. Maar de kans dat je zo'n klem vindt, is zo klein. Nee, ik doe volgend jaar zo weer mee."

Bril vliegt af

Terug naar zaterdag, naar de Obstakelslag in Slagharen. Kenrick legt het ongeveer vijf kilometer lange parcours af en is aangekomen bij een hindernis in een weiland nabij de Weverijweg. Als hij van de helling naar beneden gaat en in de sloot terechtkomt, vliegt zijn bril af.
Kenrick grijpt in rattenklem tijdens obstaclerun
Kenrick grijpt in rattenklem tijdens obstaclerun © Jan Willem Houtepen
"Tja, da's het risico van het vak", verzucht Kenrick. Met een duiker, die bij de hindernis in de gaten houdt of alles goed gaat, start hij een zoektocht. Met zijn handen voelt hij over de bodem van de sloot, in de hoop op de tast zijn bril terug te vinden in het troebele water. 
Pats!
Ineens voelt hij een stekende pijn in zijn hand. Eenmaal boven water blijkt er een rattenval te zijn dichtgeklapt om zijn hand. "Vergelijk het met een muizenval, maar dan ongeveer vier keer zo sterk. Ja, dat komt wel even aan."
Kenrick grijpt in rattenklem tijdens obstaclerun
Kenrick grijpt in rattenklem tijdens obstaclerun © Jan Willem Houtepen
Met de duiker probeert Kenrick zijn hand los te krijgen uit de klem. Dat valt niet mee: "Telkens ietsje loswrikken en dan een klein stukje eruit. We zijn zeker vijf minuten bezig geweest."

Toch finishen

Uiteindelijk vervolgt Kenrick, zonder klem, zijn weg naar de finish. Met een pijnlijke hand, dat wel: "Maar ik kon al mijn vingers nog bewegen, dus ik vermoedde dat er niets gebroken was. Ik durfde het wel aan."
Toch bezoekt hij de EHBO-post en er blijkt inderdaad niets gebroken. Maar hij heeft geluk gehad, wordt hem verzekerd: "Ik kreeg die klem op mijn handpalm, die kan gelukkig wat hebben. Als ik mijn vingers er tussen had gekregen had ik ze maar zo alle vier kunnen breken."
Waterschap
Inmiddels heeft de eigenaar zich gemeld. Het blijkt te gaan om een val van het waterschap Vechtstromen. De rattenvanger vertelt dat hij de vallen allemaal heeft weggehaald voor de obstacle run. Behalve eentje dus: "Die lag op de plek waar de schans was gebouwd. Ik kon er niet meer bij. Dus ging ik er vanuit: dan kan niemand er bij."
Kenrick grijpt in rattenklem tijdens obstaclerun
Kenrick grijpt in rattenklem tijdens obstaclerun © Jan Willem Houtepen
Het paaltje met bijbehorend oranje vlaggetje, dat moet aangeven dat er een klem in het water ligt, was ook niet meer zichtbaar. "Die is denk ik gesneuveld bij het bouwen van de schans. En de klem is daardoor op drift geraakt en in de sloot terecht gekomen. Echt heel vervelend."
Beide heren hebben elkaar inmiddels gesproken. Kenrick laat weten tevreden te zijn met de verklaring. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.