nieuws

Verdachten mestfraudezaak omgeving Zwolle op vrije voeten

Verdachten mestfraudezaak omgeving Zwolle op vrije voeten
Verdachten mestfraudezaak omgeving Zwolle op vrije voeten © RTV Oost
De vier mannen die waren aangehouden omdat ze werken voor een tussenpersoon uit de omgeving Zwolle die fraude met mest faciliteerde bij tientallen boeren, zijn op vrije voeten gesteld. De mannen zijn nog wel verdachten.
Volgens het OM is het voor het verdere onderzoek niet nodig dat de vier vast blijven zitten. "Fraude- en milieuzaken zijn vaak langlopende onderzoeken", zegt een woordvoerder tegen Omroep Gelderland. "De verwachting is dan ook dat het eerder enkele maanden dan weken in beslag zal nemen."
De politie en de NVWA namen de administratie van twee bedrijfspanden in de omgeving van Zwolle in beslag. De komende periode pluizen rechercheurs dit na. Indien nodig worden er mensen gehoord. Vervolgens zal het uiteindelijke proces-verbaal bij het OM worden ingediend.

Aangehouden

De mannen werden afgelopen donderdag aangehouden. Het OM verdenkt de vier onder meer van het op papier afvoeren van mest, wat in werkelijkheid niet gebeurde. Hierdoor konden tientallen boerenbedrijven meer mest gebruiken dan is toegestaan. Ook zou er afvalwater geleverd zijn aan bedrijven die dit niet mogen hebben. De verdachten zouden verder een mix van mestsoorten hebben verkocht als varkensmest.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.