nieuws

Van kabelboom in het dashboardkastje tot unieke kunst

Vijf jaar geleden plopte het idee ineens bij hem naar boven, schilderijen maken van kabels. Inmiddels is hij er dagelijks mee bezig, ervaringsdeskundige en van plan er wereldberoemd mee te worden. Elia Rabahia uit Glanerbrug is kabelkunstenaar.
Een teamlid van Team Expeditie Oost spotte Rabahia tijdens het jaarlijkse evenement Kunst in het Volkspark in Enschede. Middels een kort gesprekje en een visitekaartje lukte het ons om met de kunstenaar in contact te komen en een afspraak in zijn atelier te plannen.
Video: Kabelkunstenaar Elian Rabahia

Kabels, kabels en kabels

We stuitten op honderden kabels, keurig gesorteerd aan een houten plaat aan de wand. Maar ons oog valt ook op tientallen kabelbomen in dozen die nog gesorteerd moeten worden. "Ik ben vaak te vinden op autosloperijen. Daar vind ik de mooiste kabels, echt fantastisch. Gestreepte, gestipte en af en toe een witte. Dat is lastig om aan te komen, dus wanneer ik een witte vind, ben ik zeer tevreden", aldus een enthousiaste Rabahia.
Het materiaal van een kabelkunstenaar
Het materiaal van een kabelkunstenaar © Esther Rikken
Het atelier van de kabelkunstenaar uit Glanerbrug is al evenzo opgeruimd en gestructureerd. "Het maken van de kabelschilderijen is een mega precieze werkje. Je moet er enorm veel geduld voor hebben. Maar .... het resultaat is uniek en ik denk dat ik de enige op de wereld ben die autokabels op deze manier verwerkt". 
Het materiaal van een kabelkunstenaar
Het materiaal van een kabelkunstenaar © Esther Rikken

Wereldberoemd

"Vijf jaar geleden is mijn leven verandert door deze kunst. Ik werk nog steeds in een autobedrijf maar ooit hoop ik wereldberoemd te worden en te kunnen leven van mijn kabelkunst".
Het materiaal van een kabelkunstenaar
Het materiaal van een kabelkunstenaar © Esther Rikken
Team Expeditie Oost is onder de indruk. Dit hebben we nooit eerder gezien, zo mooi en uniek.
Heb  jij ook een bijzondere hobby? We horen het graag via expeditieoost@rtvoost.nl!
Kabelkunstenaar Elian Rabahia
Kabelkunstenaar Elian Rabahia © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.