nieuws

Twenterand geeft vervolg aan ondersteuning kinderen die het moeilijk hebben

Jeugdzorg
Jeugdzorg © RTV Oost
Jongeren in Twenterand die niet lekker in hun vel zitten kunnen ook de komende twee jaar blijven rekenen op extra ondersteuning van jeugdzorg van GGZ.
De gemeente Twenterand heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met de huisartsen en de GGD Twente. Er was al een proef met een snelle en gerichte ondersteuning kinderen en jongeren tot 23 jaar die problemen met hun geestelijke gezondheid hebben. Dat werkt zo goed, dat Twenterand heeft besloten er tot en met 2022 een vervolg aan te geven. 
De inzet van praktijkondersteuners Jeugd GGZ in de huisartsenzorg is er op gericht om bij beginnende klachten al direct hulp te bieden. Daarmee worden ergere problemen voorkomen en is het inschakelen van meer complexe en duurdere zorg vaak niet nodig. 

Kinderen krijgen sneller hulp op maat, ouders krijgen serieuze aandacht wanneer zij zich zorgen maken over hun kind en huisartsen hebben meer mogelijkheden om jeugdigen te helpen wanneer zij tegen gezondheidsklachten aan lopen.
Wethouder Mark Paters van de gemeente Twenterand: "De resultaten van de eerste twee jaar zijn veelbelovend. Met een praktijkondersteuner kunnen we daadwerkelijk jongeren helpen voordat zaken uit de hand lopen en intensieve trajecten gestart moeten worden. Ik ben ervan overtuigd dat we dit de komende 2,5 jaar nog verder kunnen uitbouwen."
In de gemeente Twenterand zijn twee praktijkondersteuners. Zij zijn beide 16 uur per week beschikbaar en werken bij verschillende deelnemende huisartspraktijken. De gemeente Twenterand draagt de kosten voor dit project.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.