nieuws

Arriva gaat extra personeel inzetten tussen Zwolle en Emmen

Arriva gaat extra personeel inzetten tussen Zwolle en Emmen
Arriva gaat extra personeel inzetten tussen Zwolle en Emmen © RTV Oost/ Allard Olsman
Na de zomer komen er in de treinen tussen Zwolle en Emmen zogenoemde serviceteams. De teams zijn aanvullend op de inzet van stewards op de Vechtdallijn.
Dat meldt RTV Drenthe op haar website. 'Serviceteams bieden service aan onze reizigers, helpen op de diverse treinstations en helpen met het opruimen in de treinen.' 

Tien mensen

Ongeveer tien mensen worden ingezet ter aanvulling op de steward, die zijn te vergelijken met conducteurs op NS-treinen. Zo zijn het ook BOA's, buitengewoon opsporingsambtenaren. Ze mogen bijvoorbeeld verdachten staande houden en boetes uitschrijven. Deze bevoegdheden zullen de serviceteams niet krijgen.
De tien mensen moeten het volgens Arriva mogelijk maken om teams van vier medewerkers op verschillende plaatsen op de stations en in de trein in te zetten. Dat zal op werkdagen zijn.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Serviceteams bij Arriva worden samengesteld uit medewerkers die komen vanuit een situatie met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om mensen met een arbeidshandicap, een andere etnische achtergrond of mensen die al langere tijd thuis zitten. Arriva biedt voor deze mensen sinds een paar jaar werkplekken aan. Volgens Arriva zijn tot nu toe 230 mensen op deze manier aan een baan gekomen.
Serviceteams werden eerder al ingezet in andere regio's. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.