nieuws

Geen paniek op school De Vonder in Borne na dertig ziekmeldingen

Hij hoopt het nooit meer mee te maken. Directeur Alois Hilbers van basisschool De Vonder in Borne beleefde gisteren een lastige dag, nadat dertig kinderen ziek gemeld waren.
"Het werd toch wel vrij snel duidelijk dat er een verband was tussen de zieke kinderen", blikt hij een dag later terug. "En toen was er ook al snel contact met de organisatie van het Beekparkfestival, dat zaterdag in de wijk werd gehouden."

Stille getuigen

Op het grote grasveld schuin tegenover de school staan nog wat stille getuigen van het feest. Afvalcontainers, dranghekken, aggregaten en een stapeltje achtergelaten kledingstukken. De Bornsche Beek kabbelt er rustig langs, eenden en meerkoeten zwemmen langzaam voorbij.
Van paniek was geen sprake, zegt Hilbers. "We hebben contact gehad met de organisatie en ook met de GGD, al vrij snel in de ochtend viel de term botulisme. Je hebt daar natuurlijk wel eens van gehoord, maar ik ben toch maar eens gaan googelen. Wikipedia wist te melden dat er wel zeven verschillende soorten zijn, waarvan een tot drie ook schadelijk voor mensen."

'Gelukkig weer beter'

Later op de dag maakte botulisme plaats voor de E-colibacterie. "Veel kinderen hebben natuurlijk gezwommen in de beek en zijn daar besmet geraakt door de bacterie. Diarree en overgeven waren het gevolg. Maar veel kinderen zijn gelukkig weer beter", aldus de schooldirecteur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.