nieuws

Koningin Máxima in Almelo voor lancering Schuldenlab

Koningin Máxima is vanmiddag in Almelo gearriveerd voor de lancering van Schuldenlab Almelo. Het initiatief zet zich in om te zorgen voor een schuldenzorgvrije stad. Máxima blijft tot ongeveer half drie in Almelo.
Schuldenlab Almelo is afgeleid van de eerder gelanceerde Stichting SchuldenlabNL dat zich inzet om kwetsbare groepen schuldenzorgvrij te maken waardoor zij weer grip krijgen op hun financiële en persoonlijke situatie en zij hun toekomst weer positief tegemoet kunnen zien. Het landelijke initiatief werd eind vorig jaar gelanceerd, ook toen was Koningin Máxima er bij. Tijdens deze lancering sprak de gemeente Almelo uit een lokaal Schuldenlab op te willen zetten.

Pilot
Almelo bedacht de Doorbraakmethode om mensen met schulden te helpen. Met deze methode wordt gericht hulp geboden aan kwetsbare gezinnen die langdurig kampen met een combinatie van uiteenlopende problemen, zoals financiële problemen, dreigende huisuitzetting, gezondheidsklachten of alcohol- en drugsverslaving.
Na een succesvolle pilotfase in Almelo wordt het aantal gezinnen dat hulp krijgt via de methode uitgebreid van 25 naar 375 gezinnen. Om deze gezinnen te ondersteunen, is een samenwerkingsverband opgezet met onder andere de gemeente Almelo, Sociaal Hospitaal (SOHOS) en ING.

Lancering

Voorafgaande aan de lancering spreken onder andere wethouders van Almelo en kwartiermaker SchuldenlabNL over schuldenproblematiek en mogelijke oplossingen. Aansluitend wordt Schuldenlab Almelo gelanceerd, in aanwezigheid van Koningin Máxima, door de vertegenwoordigers van de deelnemende partijen. Na afloop van de lancering spreekt Koningin Máxima met enkele partners en ervaringsdeskundigen.
Koningin Maxima werkbezoek Almelo
Koningin Maxima werkbezoek Almelo © RTV Oost/Wouter de Wilde
Fotograaf: RTV Oost/Wouter de Wilde
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.